Bestemmelser

I henhold til Lov om planlægning, lovbekendtgørelse nr. 572 af 29. maj 2024 med senere ændringer, fastsættes hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område i Svendborg Kommune.

 

Bestemmelserne er juridisk bindende overfor områdets ejere og brugere. Der må derfor ikke etableres forhold, der er i strid med lokalplanen.

Der kan i nogle tilfælde meddeles dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med de grundlæggende principper i lokalplanen.

Den nedtonede tekst (den grå boks i pdf-version) har til formål at forklare og illustrere lokalplanbestemmelserne. Den nedtonede tekst er altså ikke lokalplanbestemmelser og er således ikke bindende. 

Lokalplanens formål

1.1

Lokalplanen har til formål, at:

  • Fastlægge områdets anvendelse til offentlig formål i form af uddannelsesinstitution samt boligformål.
  • Sikre skolens muligheder for fremtidig udvikling af de fysiske rammer.
  • Sikre en opdeling af arealer og visuelle udsigtslinjer mellem bebyggelse og opholdsarealer.
  • Sikre skolen mulighed for selvforsyning i form af et solcelleanlæg på terræn. 
  • Sikre afskærmende beplantning omkring solcelleanlægget.

Lokalplanens afgrænsning

2.1

Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag 1 - matrikelkort og omfatter hele matr. nr. 72, Skårup By, Skårup, matr. nr. 1d Vejstrupgård Hgd, Skårup og 1h Vejstrupgård Hgd, Skårup samt alle parceller, der udstykkes herfra.

Zoneforhold

2.2

Området ligger i landzone, og overføres delvist til byzone ved kommunalbestyrelsens offentlige bekendtgørelse af den endeligt vedtagne lokalplan. På kortbilag 5 Zonekort er angivet hvilket areal der overføres til byzone. 

Bonusvirkning

2.3

Lokalplanen erstatter, jf. planlovens §15, stk. 4 (bonusvirkning), de tilladelser til ændret anvendelse, udstykning, bebyggelse, anlæg, skiltning, beplantning og terrænændringer i landzonen jævnfør § 35, stk. 1 (landzonetilladelse), der er nødvendige for lokalplanens virkeliggørelse, herunder:

  • Mulighed for udstykning, jævnfør § 4.1,
  • Placering af bebyggelse indenfor byggefelt 4, 5 & 6 som nævnt i §§ 6.12-6.17 samt § 7.1, §§ 7.3 - 7.11,
  • Placering af solcelleenergianlæg samt transformerstation, batterier og andre tekniske installation jævnfør §§ 6.12-6.15, § 7.6 samt §§ 10.1 - 10.3,
  • Etablering af vejadgange, interne veje og parkering, jævnfør § 5.1 & § 5.6,
  • Terrænregulering, jævnfør §§ 9.12-9.14,
  • Skiltning og belysning, jævnfør § 8.

Der skal derfor ikke efter lokalplanens vedtagelse meddeles landzonetilladelse til bebyggelse og anlæg, som er nødvendige for lokalplanens virkeliggørelse, herunder:

  • Etablering af en ridehal indenfor byggefelt 5, med en maksimal størrelse på 30 m x 25 m og med en maksimal højde på 8,5 m,
  • Anvendelse af lokalplanområdet til tekniske anlæg i form af et solenergianlæg på terræn på maksimalt 1 ha,
  • Opførelse af transformatorer, batterier og andre tekniske installationer til solcelleanlæggets brug,
  • Etablering af beplantningsbælter og hegn rundt om solcelleanlægget,
  • Interne vej, stier og parkering,
  • Etablering af et regnvandsbassin, hestefolde, hestebaner samt ridebaner indenfor delområde II,
  • Terrænregulering i +/- 0,5 m, ved regnvandsbassinet på kortbilag 4 Bevaring og beplantning kan der laves en øget terrænregulering i forbindelse med regnvandsbassinet, på op til +/- 1 m. 
2.4
Bonusvirkningen meddeles på betingelse af, at:
  • Arealet der anvendes til solenergianlæg reetableres, når det ikke længere er i brug til solenergianlæg. Ved ophør af brugen til solenergianlæg skal disse inklusive teknikbygninger/-skabe, fundamenter, skilte og veje, der alene anvendes som led i anlæggets drift, fjernes af anlægsejer inden ét år efter, at driften er ophørt. Sker dette ikke, kan kommunen lade arbejdet udføre for grundejers regning.
3.1

Lokalplanområdet opdeles i tre delområder: delområde I, delområde II og delområde III, som det fremgår på kortbilag 2 - Delområder og byggefelter.

Delområde I

3.2

§ Delområde I må kun anvendes til offentlig formål i form af uddannelsesinstitution, med dertilhørende faciliteter og anlæg. I form af undervisningslokaler, kontorer, køkkener, sportshal, spisehal, elev- og lærerboliger, multibane, lager til opbevaring af undervisningsfaciliteter, teknik-, maskin- og håndværksbygninger, anlæg til uddannelse og områdets drift.

Derudover må der i delområdet etableres både veje, parkering og friarealer til fælles rekreativt ophold.

Delområde II

3.3

§ Delområde II må kun anvendes til hestestald, hestefold med tilhørende lagerbygninger, interne stier, regnvandsbassin, multibane, teknisk anlæg i form af solcelleanlæg med tilhørende tekniske installationer som invertere, transformere, koblingsstationer, vejanlæg, vendeplads, parkering, hegn og beplantning.

Delområde III

3.4

§ Delområde III må kun anvendes til tæt-lav boligbebyggelse samt åben-lav boligbebyggelse.

Tæt-lav boligbebyggelse skal opføres som række- eller kædehuse. 

Derudover må der være tilhørende sekundære bygninger samt parkering, interne veje, stier, fælleshus samt regnvandsbassin.

 

4.1

§ Der skal foretages udstykning jf. områdets delområder, som det fremgår af kortbilag 2 - Delområder og byggefelter. Der kan udstykkes yderligere indenfor lokalplanområdets delområder.

 

Delområde III

4.2

§ Grunde til åben-lav boliger må ikke være mindre end 700 m² og større end 1.399 m². Andele af veje og fælles opholdsarealer må ikke medregnes i grundstørrelsen.

4.3

§ Grunde til tæt-lav boliger må ikke være mindre end 300 m² og større end 450 m². Andele af veje og fælles opholdsarealer må ikke medregnes i grundstørrelsen.

Adgang

5.1

§ Adgang til lokalplanområdet skal ske fra Klingstrupvej og kan ske til det kommende boligområde via Nørremarken.

De viste adgange på kortbilag 3 - Infrastruktur er de eksisterende adgange vist.

Den viste adgang til boligområdet ved Nørremarken, kan ske med en eller flere adgange afhængig af det konkrete behov og under hensyn til oversigtsforholdene.

Stier

5.2

§ Sti a-a og sti b-b skal forbinde henholdsvis boligområdet med skolen (sti a-a) og boligområdet med det fælles opholdsareal i delområde III (sti b-b). Stierne skal anlægges i princippet som vist på kortbilag 3 - Infrastruktur.

Stierne må afvige fra den viste placering med op til 20 m.

5.3

§ stier skal anlægges med en bredde på minimum 1,5 meter og må ikke anlægges med asfalt og beton. 

5.4

§ Der må etableres stier i de fælles opholdsarealer. Stier skal etableres med permeabelt belægning, som eksempelvis stigrus. 

Parkering

5.5

§ Der skal etableres bilparkering indenfor delområde I i overensstemmelse med kravene:

Skoler, i form af bygninger til undervisningsformål, forsamlingslokaler, elevhjem/værelser, kantine 1 p-plads pr. 100 m² etageareal

Bilparkering indenfor delområde I og II skal etableres som vist på kortbilag 3 - Infrastruktur.

Ved lokalplanens udarbejdelse udgøre skolens parkeringsbehov 40 parkeringspladser

Ny parkeringszone som vist på kortbilag 3 - Infrastruktur, angiver en mulighed for etablering af gæsteparkering hvis behovet opstår. 

5.6

§ Der skal etableres bilparkering indenfor delområde III i overensstemmelse med kravene:

Fritliggende enfamiliehuse 2 p-pladser pr. bolig
Række- og kædehuse 1½ p-pladser pr. hus/lejlighed
Ungdomsboliger, kollegier, enkeltværelser 1 p-plads pr. 4 boligenheder

Bilparkeringen skal placeres indenfor delområde III.

Oversigtsareal

5.7

§ Indenfor oversigtsarealerne, som vist på kortbilag 3 - Infrastruktur, må der ikke etableres nogen form for bebyggelse, beplantning eller faste genstande der kan opnå en højde højere end 0,5 meter. 

 

Generelt

6.1

§ Al bebyggelse indenfor delområde I og II skal opføres inden for de viste byggefelter på kortbilag 2 - Delområder og byggefelter. Dog må legepladser, multibane, drivhuse, hestefolde, regnvandsbassin og lignende placeres uden for byggefelterne, men de skal placeres minimum 2,5 meter fra lokalplanafgrænsningen.

Bebyggelse indenfor delområde III, skal placeres indenfor delområde III, men med en minimums afstand på 2,5 meter til skel.

Gældende for delområde I og II

6.2

§ Sekundære bygninger såsom skure, bålhytte og overdækkede arealer til cykelparkering, affaldshåndtering og lignende bebyggelse må maksimalt have en højde på 3 m og de skal være placeret indenfor byggefelterne.

Delområde I

6.3

§ Bebyggelse indenfor delområde I, skal placeres indenfor byggefelterne 1-3, som vist på kortbilag 2 - lokalplankort.

6.4

§ Indenfor delområde I må bebyggelsesprocenten ikke overstige 40 %. Andele af veje og fælles opholdsarealer må ikke medregnes ved beregning af bebyggelsesprocenten.

Svarende til et samlet etageareal på i alt 7.354 m2.

6.5

§ Bebyggelse indenfor byggefelt 1 kan opføres i op til 2 etager. Bebyggelse må ikke være højere end 8,5 m, målt fra naturligt terræn vist på kortbilag 6 - Naturligt terræn.

6.6

§ Bebyggelse indenfor byggefelt 2 kan opføres i op til 3 etager. Bebyggelse må ikke være højere end 12,5 m, målt fra naturligt terræn vist på kortbilag 6 - Naturligt terræn.

6.7

§ Bebyggelse indenfor byggefelt 3 kan opføres i op til 2 etager. Bebyggelse må ikke være højere end 11 m og med en maksimal facadehøjde på 8,5 m målt fra naturligt terræn vist på kortbilag 6 - Naturligt terræn.

6.8

§ Mindre bygningsdele som antenner, elevatortårn og tekniske installationer må overskride 1,5 m over den maksimale bygningshøjde angivet indenfor de enkelte byggefelter.

Delområde II

6.9

§ Bebyggelse indenfor delområde II, skal placeres indenfor byggefelterne 4, 5 og 6, som vist på kortbilag 2 - Delområder og byggefelter.

Der kan placeres ridebane, hestefolde med hegn og en multibane udenfor byggefelterne. Disse forhold kræver særskilt landzonetilladelse. 

Derudover kan der etableres støttemure i forbindelse med regnvandsbassinet.

6.10

§ Indenfor delområde II må bebyggelsesprocenten ikke overstige 25 %. Andele af veje og fælles opholdsarealer må ikke medregnes ved beregning af bebyggelsesprocenten.

6.11

§ I delområde II skal der fra diget, som vist på kortbilag 4 - Bevaring og beplantning, være en minimumsafstand på 2,5 m for bebyggelse og terrænregulering.

Byggefelt 4

6.12

§ Solcelleanlægget med tilhørende tekniske installationer, i form af parktransformere, invertere, forsyningstransformer, stationshus, batterier i containere, serviceveje, fundamenter, beplantningsbælter samt hegn, skal opføres indenfor byggefelt 4, som vist på kortbilag 2 – Delområder og byggefelter. Solcelleanlægget må maksimalt have en størrelse på 1 ha.

6.13

§ Solcellepaneler indenfor byggefelt 4, må ikke være højere end 3,5 m målt fra naturligt terræn vist på kortbilag 6 - Naturligt terræn.

6.14

§ Tekniske installationer til understøttelse af solcellerne, eksempelvis forsyningstransformere, må gives en højde på maksimalt 6 m over naturligt terræn, som vist på kortbilag 6 – Naturligt terræn. 

6.15

§ Lynafleder, antenner og vejrstation må opsættes med en maksimal højde på 15 meter over naturligt terræn, som vist på kortbilag 6 – Naturligt terræn. 

Byggefelt 5

6.16

§ Bebyggelse indenfor byggefelt 5 kan opføres i op til én etage med en maksimal størrelse på 30 m i længden og 25 m i bredden. Bygningshøjden må ikke være højere end 8,5 m, målt fra naturligt terræn vist på kortbilag 6 - Naturligt terræn.

Der må ikke placeres solceller på terræn indenfor byggefeltet, men de kan placeres på taget.

Byggefelt 6

6.17

§ Bebyggelse indenfor byggefelt 6 kan opføres i op til én etage og med en bygningshøjde på 8,5 m målt fra naturligt terræn vist på kortbilag 6 - Naturligt terræn.
Der må ikke placeres solceller på terræn indenfor byggefeltet, men de kan placeres på taget.

Delområde III

6.18

§ Indenfor delområde III må der opføres åben-lav boligbebyggelse, i form af enfamiliehuse samt tæt-lav boligbebyggelse, i form af række- og kædehuse. 

Der må ikke opføres 2-familiehuse, dobbelthuse og etagebyggeri indenfor delområdet. 

6.19

§ Indenfor delområde III må boligbebyggelsen maksimalt udgøre et omfang som vist nedenfor:

  Minimums- / maksimal udstykning af grundstørrelser svarende til maksimal antal boliger Bebyggelsesprocent indenfor delområde III
Åben-lav boligbebyggelse 700 m2 / 1.399 m2 30 %
Tæt-lav boligbebyggelse 300 m2 / 450 m2 15 40 %

 

6.20

§ Bygningshøjden må ikke overstige 2 etager og med en maksimal bygningshøjde på 8,5 m.

6.21

§ Sekundære bygninger som garager, carporte og udhuse, må opføres med en maksimal højde på 3 meter.

6.22

§ Bebyggelse skal placeres minimum 2,5 m fra sti, naboskel og vejskel.
Ved udstykning af tæt-lav boliger, må boligen placeres i to skel, mens der min. skal være 2,5 m til to modsatstående skel.

6.23

§ Sekundære bygninger som garager, carporte og udhuse, må ikke placeres nærmere end 1 meter fra vejskel og 0,5 meter fra naboskel og sti.

Facader

7.1

§ Bygningsfacader skal opføres som muret byggeri med blank mur, pudset, filset eller vandskuret eller træ byggeri.

Udestuer og drivhuse må dog fremstå med facade af glas.

7.2

§ For byggefelt 3 gælder at facaden skal have variation i udtrykket enten med skift i materiale eller med en variation i samme materiale. 

Facader på bygninger i byggefelt 3 må udføres med andre materialer end nævnt i §7.1.

Eksempler på byggerier med en variation i samme materiale


Albertslund idrætsanlæg, Arkitekt AK83


Multihal ved det blå Gymnasium, Tønder, Zeni Arkitekter

7.3

§ For byggefelt 4 gælder at tekniske anlæg til understøttelse af solcellerne, som eksempelvis transformerstation og batteristation må fremstå med facade af metal samt materialer angivet i § 7.1.

7.4

§ For byggefelt 5 & 6 gælder at facaden kan opføres i metal samt materialer angivet i § 7.1.

Farver

7.5

§ Facader skal fremstå i farven:

  • sort,
  • hvid,
  • ubehandlet træ,
  • trykimprægneret træ,
  • varmebehandlet træ eller
  • farver i jordfarveskalaen. Jordfarveskalaen defineres med farvekode: S6020- Y30R, S7510-Y80R, S8505-R20B, S8005- R20B,S4550-Y80R, S4050-Y80R, S5040-Y80R, S2070-Y70R, S2570-Y40R, S4040-Y40R, S2540-Y20R eller S8010-B70G jf. Natural Color System, NCS (Se farveeksempler herunder) eller en blanding af de ovenstående farvers indbyrdes blanding.

Farver til tekniske anlæg

7.6

§ Tekniske installationer til solcellepanelerne som teknikbygninger, invertere og transformere skal opføres i diskrete, mørke farver i jordfarveskalaen, med farvekode: S6020- Y30R, S7510-Y80R, S8505-R20B, S8005- R20B, S4040-Y40R, S2540-Y20R eller S8010-B70G jf. Natural Color System, NCS (Se farveeksempler herunder) eller en blanding af de ovenstående farvers indbyrdes blanding:

Vinduer og døre i delområde I

7.7

§ Døre og vinduer skal udføres som træ/aluminium eller træ/træ.

Af hensyn til den fysiske fremtoning, et ønske om patinering og den arkitektoniske sammenhæng inden for lokalplanens område, må der ikke anvendes plastvinduer.

Tage indenfor delområde I og II

7.8

§ Tage på ny bebyggelse skal udføres med sadeltag med en taghældning på minimum 15° og maksimalt 45°.

Tag på en udvidelse af spisesalen kan opføres som fladt tag, med en hældning på minimum 5°.

Tag på ny hal i byggefelt 3 kan opføres som fladt tag, med en hældning på minimum 5°.

Tag på eventuel undervisningsbygning, i byggefelt 3, kan udføres med ensidig taghældning på minimum 15° og maksimalt 45°.

Tage på tekniske bygninger til solcelleanlægget kan opføres med fladt tag.

Eksisterende modulbyggeri er opført med fladt tag, svarende til 5°. Bestemmelsen om tagets udformning gælder for fremtidigt byggeri. 

7.9

§ Tage skal udføres i tegl, sort tagpap, metal, eternit plader, sedum eller som solcelletag.

7.10

§ Inden for delområde I og II må tage, med undtagelse af glas, ikke give anledning til væsentlige refleksions- og blændingsgener. Der må derfor ikke anvendes tagmaterialer med en glansværdi over 10.

Glansværdi måles i henhold til ISO 2813:2014. Glaserede og engoberede tagsten kan normalt ikke opfylde bestemmelsens krav til glansværdi.

7.11

§ Solceller og solfangere må ligges parallelt med og oven på tagfladen og må maks. være hævet 10 cm over tagfladen. Solceller og solfangere skal have en mat eller antirefleksbehandlet overflade og er undtaget fra kravet om en glansværdi under 10.

Tage indenfor delområde III

7.12

§ Tage på boligbebyggelse, skal udformes som saddeltag med symmetrisk, asymmetrisk, ensidig eller to ensidige taghældninger samt halvvalm tag. Taghældningen må min. være 15° og maks. være 40°. Det omfatter også integrerede garager, carporte, udhuse og overdækninger.

7.13

§ Tage skal udføres i enten tegl med røde eller sorte nuancer, sedum eller i sort tagpap.

Udestuer, drivhuse og overdækkede terrasser må dog fremstå med tag af:

  • glas
  • hvid eller klar plast.
7.14

§ Inden for delområde III må tage, med undtagelse af glas, ikke give anledning til væsentlige refleksions- og blændingsgener. Der må derfor ikke anvendes tagmaterialer med en glansværdi over 10.

Glansværdi måles i henhold til ISO 2813:2014. Glaserede og engoberede tagsten kan normalt ikke opfylde bestemmelsens krav til glansværdi.

7.15

§ Tagbeklædning må udføres med solceller og solfangere. Solceller og solfangere må ligges parallelt med og oven på tagfladen og må maks. være hævet 10 cm over tagfladen. Solceller og solfangere skal have en mat eller antirefleksbehandlet overflade og er undtaget fra kravet om en glansværdi under 10.

Delområde III

7.16

§ For tæt-lav boligbebyggelse i delområde III gælder at, der minimum efter 3 boligenheder, skal være et facadespring på min. 0,8 m. Tagkonstruktionen skal følge facadespring.

 

Sokkel

7.17

§ Sokler skal fremstå pudset og må maks. have en højde på 0,6 m over det færdige terræn. Er sokler højere end 0,6 m, så skal det øvrige af soklen udføres med samme materiale som facaden.

Belysning

8.1

§ Vejbelysning til belysning af veje skal udføres som armatur med en maksimal lyspunkthøjde på 6 m, målt fra fremtidigt terræn. Der må kun anvendes lyskilder som er nedadrettet, således at der ikke lyses over armaturets placering.

8.2

§ Opsættes der belysning af sti, skal det ske med med en mastehøjde på maksimalt 4 meters højde, målt fra fremtidigt terræn.

8.3

§ Ledninger til belysning af veje, stier og adgangsarealer må kun udføres som jordkabler.

Skiltning

8.4

§ Reklametavler som signboards og billboards i form af elektroniske lystavler herunder LED-skærme, laserlys eller dynamiske digitale reklameskilte som fx. lysaviser eller animerede reklamer er ikke tilladt.

Skiltning i delområde I og II

8.5

Der må kun opsættes:

  • Skilte (navn og logo) for skolen.
  • Henvisningsskilte/oversigtsskilte/reklameskilte til skolens arrangementer.
  • Færdselstavler/skilte.

Skiltning i delområde III

8.6

§ Der må kun opsættes:

  • Henvisningsskilte/oversigtsskilte til boligområdet.
  • Skiltning og reklamering i forbindelse med de erhverv, der i henhold til byggelovgivningen, kan drives fra egen bolig. Der må opsættes et skilt ved den enkelte bolig på højest 0,2 m². Skilt skal placeres i forbindelse med indgang til bolig eller på terræn i forbindelse med indgang til bolig.
  • færdselstavler/skilte.

Fælles opholdsareal indenfor delområde I og II

9.1

§ Indenfor delområde I, skal det primære fælles opholdsareal placeres som det fremgår af kortbilag 4 - bevaring og beplantning. Det primære fælles opholdsareal må gerne have en større udbredelse end, hvad der fremgår af kortbilag 4 - bevaring og beplantning.

9.2

§ Det primære fælles opholdsareal, i delområde I, skal etableres på terræn med græsflader, som må rumme beplantning i form af solitære træer, træer i mindre grupper, busketter og stauder.

9.3

§ Der må etableres stier i det fælles opholdsareal. Stier skal etableres med permeabelt belægning, som eksempelvis stigrus. 

Fælles opholdsareal indenfor delområde III

9.4

§ Der skal etableres et fælles opholdsareal, som vist på kortbilag 4 - Bevaring og beplantning. Det fælles opholdsareal skal primært etableres på terræn og forbindes med sti som vist på kortbilag 3 - Infrastruktur.

9.5

§ Det fælles opholdsareal på terræn skal etableres med græsflader, som må rumme beplantning i form af solitære træer, træer i mindre grupper, busketter og stauder. Der må etableres stier, borde, bænke og legeredskaber i det fælles opholdsareal. Stier skal etableres med permeabelt belægning, som eksempelvis stigrus.

9.6

§ Regnvandsbassinet skal etableres med flade brinker (brinkerne må max. falde 1 meter over 5 meter).

Beplantning

9.7

§ Træer der er vurderet til at være bevaringsværdige jf. kortbilag 4 Bevaring og beplantning, må ikke beskæres kraftigt eller fældes uden Svendborg kommunes tilladelse.

Regnvandsbassin

9.8

§ Der skal udlægges areal til et regnvandsbassin, tørbassin, regnvandsbed og/eller nedsivningsbassin indenfor delområde II i princippet som vist på kortbilag 4 - bevaring og beplantning. Regnvandsløsningen skal anlægges med flade brinker med et fald på max. 1 m over 5 m og mindst kunne håndtere en 5 årshændelse.
Kravet til et regnvandsbassin må frafaldes, såfremt der etableres en regnvandsledning, som har kapacitet til at aflede lokalplanområdets overfladevand.

Placering af regnvandsbassinet må afvige fra den viste placering med op til 20 m.

9.9

§ Kravet om flade brinker kan afviges ned mod delområde III, for at sikre, at regnvandsbassinet ikke breder sig ind i delområde III. Etableres regnvandsbassinet som et rekreativt element indenfor delområde III, skal der etableres flade brinker (brinkerne må max. falde 1 meter over 5 meter)

9.10

§ Støttemure må maksimalt have en højde på 1,5 m

Støttemure skal forhindre at regnvandsbassinet flyder ind i delområde III, såfremt delområde III frasælges. 

Terrænregulering

9.11

§ Det må inden for delområde I, II og III terrænreguleres maks. +/- 0,5 m i forhold til eksisterende terræn vist på kortbilag 6 - Naturligt terræn.

Der kan foretages ydereligere terrænregulering i delområde II ved regnvandsbassinets placering, vist på kortbilag 4 - Bevaring og beplantning, hvis det er nødvendigt for at holde regnvandsbassinet ude af delområde III. Her må der foretages terrænregulering på maksimalt +/- 1 m i forhold til eksisterende terræn vist på kortbilag 6 - Naturligt terræn.

Der må ikke foretages terrænreguleringer uden vandløbsmyndighedens tilladelse og terrænreguleringen, må ikke medføre gener for naboer.

9.12

§ Terrænregulering må ikke foretages nærmere skel end 1,5 m. I en afstand på mellem 1,5 og 2,5 m fra skel skal terrænet ved regulering gives en jævn hældning.

9.13

§ Der må ikke foretages terrænregulering indenfor en afstand på 2,5 m fra det beskyttede dige mod lokalplanens afgrænsning i vest. 

Der må ikke foretages ændring i tilstanden af det beskyttede diget jf. Museumsloven.

Hegn

9.14

§ Hegn i skel mod vej, sti, nabo- eller fællesarealer skal være levende hegn. Det levende hegn kan suppleres med et trådhegn på indvendig side med højst samme højde som det levende hegn fuldt udvokset, dog maks. 1,80 m. Hegn langs veje skal plantes min. 0,5 m inden for skellet. I skel mellem bolig- samt nabogrunde og mod det åbne land skal hegn etableres som et levende hegn.

Vær opmærksom på at hegn ikke må gives en højde på højere end 0,5 m indenfor oversigtsarealer, jf. § 5.7 og vist på kortbilag 3 - Infrastruktur.

Der må ikke etableres hegn på det beskyttede dige uden forudgående dispensation hertil fra Svendborg Kommune.

9.15

§ Såfremt der opsættes trådhegn omkring solcelleanlægget. Skal trådhegnet placeres på indersiden af de levende hegn og være bredmasket (min. 10 x10 cm) og hæves minimum 20 cm over overfladen. Højden må ikke overstige 1,8 meter fra naturligt terræn, som angivet på kortbilag 6 Naturligt terræn.

Solcelleanlæg i delområde II

10.1

§ Solcellepaneler indenfor byggefelt 4, skal opstilles på parallelle rækker enten som øst-vest vendte eller nord-syd vendte og kan etableres med enten faste stativer eller med en tracker-løsning. 

 

   

10.2

§ Solcellepanelerne og tekniske installationer, skal afskærmes med et 3-rækket beplantningsbælte indenfor byggefelt 4, som vist på kortbilag 4 - bevaring og beplantning. Beplantningsbæltet skal have en bredde på minimum 5 m.

Alle beplantningsbælter indenfor byggefelt 4, skal være bestående af en blanding mellem træer og buske af hjemmehørende arter. Beplantningen skal etableres med en maksimal afstand på 1,5 - 2 meter mellem de enkelte rækker. Træer i beplantningsbælterne etableres med en maksimal afstand på 10 – 15 meter. Buske i beplantningsbælterne skal etableres med en maksimal afstand på 1-1,5 meter.

 

Eventuel eksisterende beplantning kan indgå i den afskærmende beplantning.

3 rækker svarer til 4,5 - 6 meter

Ledninger

10.3

§ Ledninger inden for byggefelt 4 skal fremføres som jordkabler eller samles i kabelbakker el.lign. under solcellepaneler.

11.1

§ Såfremt at delområde III udstykkes og frasælges skal der oprettes én grundejerforening med medlemspligt for samtlige ejere af grunde indenfor delområde III, herunder eventuelle andelsboligforeninger og almene boligselskaber, med det formål at drive og vedligeholde fælles anlæg, opholdsarealer, veje og stier.

Grundejerforeningen oprettes af udstykker senest når mindst 50% af lokalplanområdet er udnyttet eller når kommunalbestyrelsen kræver det. Vedtægterne skal godkendes af kommunalbestyrelsen.

Det skal af vedtægterne fremgå, at grundejerforeningen skal varetage vedligeholdelse af de fælles fri- og opholdsarealer, fælles regnvandsløsninger, belysning, veje og stier, samt i øvrigt varetage medlemmernes fælles interesser af enhver art i forbindelse med de ejendomme, der hører under foreningernes område.

Grundejerforeningerne kan opkræve bidrag hos medlemmerne til at løse foreningernes opgaver. Bestemmelser herom fastsættes i foreningernes vedtægter.

Medlemspligten gælder ikke for eksisterende forstanderbolig, beliggende på Klingstrupvej 1, men kan optages i grundejerforeningen.

12.1

Ny bebyggelse må ikke tages i brug førend:

§ adgangsforhold, veje, stier og parkeringspladser er anlagt, som nævnt i §§ 5.1 - 5.6.

 

Gældende for solcelleanlægget indenfor byggefelt 4, såfremt solcelleanlægget etableres:

§ afskærmende beplantning skal etableres til førstkommende normale plantesæson. Plantesæson defineret som varende fra marts til juni og igen fra september til november.

 

Beplantningen skal etableres i plantesæson for at sikre de bedst mulige vækstbetingelser.

13.1

Efter endelig vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må de ejendomme, der er omfattet af planen jævnfør § 18 i Lov om Planlægning kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.
Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg med videre, der er indeholdt i planen.

Midlertidige retsvirkninger

Ifølge Lov om Planlægning § 17 må ejendomme, der er omfattet af lokalplanforslaget, ikke bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Den eksisterende, lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil.

Efter udløbet af høringsfristen kan Kommunalbestyrelsen tillade, at ejendommen bebygges eller udnyttes i overensstemmelse med forslaget, såfremt dette er i overensstemmelse med kommuneplanen og ikke er lokalplanpligtigt.

De foreløbige retsvirkninger gælder, indtil den endeligt vedtagne eller godkendte lokalplan er offentligt bekendtgjort, dog længst i ét år efter offentliggørelse af lokalplanforslaget.

Lokalplanforslaget bortfalder, hvis det ikke er endeligt vedtaget inden tre år fra offentliggørelsen.